גיבויים

נושא הגיבויים הוא נושא חשוב ביותר שאין להקל בו ראש. לא פעם ולא פעמיים אני נתקל בלקוחות שפשוט לא עושים גיבויים.

הגישה הישראלית של כולנו של " לי זה לא יקרה" מככבת במצבים כאלו גם אם היא לא נאמרת בקול רם אלא רק עוברת אצלינו בראש.
אסור! להיות במצב של חוסר גיבוי. נתקלתי בכל כך הרבה מקרים של לקוחות חדשים שפשוט ישבו עם דמעות בעיניים ולא האמינו שזה קרה להם.הם תופסים את הראש, מנסים להבין מה קרה , למה זה קרה ולמה דווקא להם אבל זה כבר לא משנה, החומר הלך!
ישנם מקרים שניתן לשחזר את החומר במעבדה לשחזור קבצים אך מדובר באלפי שקלים. סכום שלמשתמש הפשוט בד"כ אין ואז אנשים פשוט נשארים עם הכאב ללא יכולת לעשות דבר.
דבר נוסף שהרבה אנשים נופלים בו הוא שהם חושבים שאם הם ישימו את כל החומר בכונן גיבוי אז הם מוגנים אבל… כששמים את כל הביצים בסל אחד זה לא גיבוי.
גם דיסק חיצוני או כונן גיבוי יכולים להתקלקל/ לחטוף וירוס או תוכנה כופר ואז כל החומר הולך.
לכן גיבוי בטוח זהו גיבוי שנמצא ב 2 מקומות לפחות בו זמנית כאשר הם מנותקים אחד מהשני.
כלומר כל החומר יושב במחשב ובמקביל בדיסק חיצוני שחייב להיות מנותק מהמחשב מיד בתום הגיבוי מכיון שוירוס כופר (שעליו אדבר בהמשך) מצפין גם את כונן הגיבוי.
הבעיה עם גיבוי כזה שאתה צריך לעבוד בו, כלומר: אתה צריך לזכור לחבר את כונן הגיבוי ולבצע את הגיבוי עצמו. לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בלקוחות שהמחשב שלהם ניזוק והחומר בגיובי היה בן 3 חודשים כי הם שכחו לגבות.
ברגע שעובדים בגיבוי הוא לא קורה ולכן הדרך הבטוחה והמומלצת ביותר היא גיבוי בענן.
מספר יתרונות:
כפי שציינתי גיבוי טוב, הוא גיבוי שלא "עובדים" בו. גיבוי בענן עובד באופן אוטומאטי בשעות שהוגדרו מראש ויש בו 0 התעסקות.
זה אומר שביום הדין כל החומר יושב שם וניתן לשחזר אותו.
רוב הגיבויים מאפשרים שחזור של 30 יום לאחור ובמקרים מסויימים ניתן לבקש מעבר לכך.
היתרון: במקרה שעובד מחק קובץ מסויים ונזכר בזה עד 30 יום אחרי, ניתן למצוא את הקובץ ולשחזר אותו.
במידה ונכנס וירוס כופר למחשב ומצפין את הקבצים, ניגשים לגיבוי ומשחזרים את כל החומר ליום שלפני ההצבעה וכל החומr חוזר למקומו.
אנחנו מבצעים גיבוי חיצוני ב 3 דרכים עיקריות:


1. גיבוי לענן ללא הגבלת נפח של חברת קרבונייט אשר יושבת בארה"ב היתרון העצום שלו, הינו המחיר הנמוך לעומת נפח הגיבוי. התשלום מתבצע 1 לשנה מראש בסכום קבוע ולא מוגבל בנפח ומתאים בעיקר ללקוחות שכמות המידע שלהם גבוהה במיוחד ולכן מבחינת עלות תועלת זו הצורה המשתלמת ביותר. הוא מצויין לתמונות מסמכים וקבצים אישיים ופחות לקבצי נתונים (Db).
גיבוי של חבר קרבונייט ניתן לרכישה מהקישור הבא: Carbonite.

2. גיבוי לענן של חברה חיצונית שיושבת כאן בארץ. אנחנו עובדים עם 2 חברות חיצוניות והבחירה בינהן מתבצעת לפי המחיר שהלקוח מקבל עבור המקרה הספציפי שלו ונפח הגיבויים שלו. הגיבוי כולל את כול החומר כולל בסיסי נתונים(DB). החברות יושבות בישראל ויש להם תמיכה טלפונית וכמובן שירות ללקוח בחיבור מרוחק.
הגיבוי מתבצע באופן כזה שאני יוצר את הקשר בין חברת הגיבוי ללקוח הסופי, חברת הגיבוי נכנסת למחשב הלקוח, מתקינה את צתוכנת הגיבוי שרצה חודש ימים. לאחר כחודש בודקים את נפח הגיבוי ולפי זה הלקוח רוכש את חבילת הגיבוי שמתאימה לו.

3. הדרך השלישית שאנו משתמשים בה, משלימה בעצם את 2 הדרכים הראשונות ונותנת מענה מהיר במקרה של איבוד חומר. אנו מחברים דיסק חיצוני למחשב המגובה וכל החומר עובר לכונן החיצוני. היתרון: זמינות החומר במקרה של קריסה גבוהה יותר ואין צורך לחכות שכל החומר ירד מהענן. החסרון בשיטה זו הוא שבגלל שהכונן מחובר למחשב, במקרה של וירוס כופר, הכונן החיצוני מוצפן גם הוא ואז אין גישה לחומר אלא רק למה שקיים בענן ולכן זו לא יכולה להיות הדרך היחידה לגבותאת החומר במשרד אלא מוצר משלים.

גיבויים הם הלב של העסק ואין להקל בהם ראש!!

2 תגובות

  1. פינגבאק:אנטי וירוס ולמה צריך אותו - טייטק פתרונות ממוחשבים

  2. פינגבאק:אז איך בעצם אני יכול לעזור לכם - טייטק פתרונות ממוחשבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *